top of page

Zelené potraviny

Šťáva z mladého ječmene a jednobuněčná sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa

Tráva a řasy jsou základem potravinového řetězce a mají zázračnou sílu, zejména 

 

  • obohacují a vyrovnávají každodenní jídelníček 

  • jsou jednoduché a žitelné

  • podporují samoléčebné a regenerační procesy v těle a vrací ho zpět do rovnováhy

  • jsou komplexní čistou superpotravinou namíchanou přírodou v ideálním poměru

  • jsou šetrné k tělu a jsou vhodné pro každého

076.jpg

Společné vlastnosti zelených potravin

Sytí a čistí

Ječmen a chlorella umí tělo důkladně vyčistit a zároveň i nasytit potřebnými živinami - vitamíny, minerály, stopovými prvky, aminokyselinami. Především chlorella má výrazné čistící schopnosti - umí vyvázat v těle škodliviny, těžké kovy, toxiny, a přirozenou cestou (zažíváním) je vyvést ven. Dobře uklidí v těle a ječmen ho zaplaví živinami a zasytí do poslední buňky důležitými látkami. Pracují ve vzájemné synergii.

Chlorofyl

Chlorofyl neboli zelená krev rostlin - v těle působí protizánětlivě a protiotokově a je svým složením velmi podobný našemu krevnímu barvivu - hemoglobinu. I proto velmi zlepšuje krevní obraz a vrací krev do zdravých hodnot. Chlorofyl má vysoce hojivé účinky - hojí jak uvnitř, tak i zvenčí (jako obklady, výplachy, sypání do ran, ekzémů), hojí akutní i chronické záněty, má deodorační účinky.

Enzymy

Enzymy jsou velmi důležité látky pro fungování lidského těla. Díky enzymům například dýcháme či trávíme, enzymy jsou zodpovědné za správné fungování orgánů. Jsou obsaženy v živé stravě, a pokud člověk nemá vyvážený jídelníček, enzymy ubývají a tělo se vyčerpává ze svých zásob. Především ječmen má velké množství přírodních enzymů, které doplňují všechny deficity plynoucí z dnešního způsobu stravování, kdy převažují v jídelníčku tepelně upravené potraviny. Trávení se upravuje a tělo může tak naplno využívat energii z přijímané stravy.

Zásadotvornost

Ječmen a chlorella jsou silně zásadotvorné, umí obnovit a udržet v těle zdravé pH, které je důležité pro zachování zdraví a rovnováhy. Spousta nemocí pramení z překyselení, které způsobuje např. nezdravá strava, stres, mělké dýchání. Zelené potraviny jsou jednoduchou a smysluplnou podporou těla a prevencí před nemocí včetně těžkých civilizačních onemocnění, jako je rakovina či neurodegenerativní poruchy.

Antioxidanty

Antioxidanty jsou zásadní v prevenci a léčbě řady civilizačních nemocí, včetně rakoviny. Velké množství antioxidantů v zelených potravinách pohlcuje volné radikály. Antioxidanty chrání buňky před poškozením rentgenovým a jiným škodlivým zářením, zpomalují stárnutí, omlazují vnitřní i vnější prostředí našeho těla. Výrazně zlepšují stav pleti, kůže se velmi dobře opaluje, protože je dobře vyživená a chráněná.
Být zdravý je normální a přirozené.
078.jpg

Zelené potraviny pomáhají v prevenci a podpoře těla při léčbě:

  • zánětů a infekčních onemocnění

  • metabolických poruch

  • onkologických stavů

  • kardiovaskulárních onemocnění

  • onemocnění dýchacích cest

  • poruch trávicího systému

  • onemocnění ledvin a močové soustavy

  • kožních onemocnění

  • neurologických onemocnění

  • onemocnění pohybového systému

  • poruch žláz s vnitřní sekrecí

  • onemocnění lymfatického systému

  • gynekologických onemocnění

  • chorob prostaty a mužských pohlavních orgánů

  • některých duševních poruch

  • zubního kazu, nemocí dásní a parodontózy

  • alergií a autoimunitních onemocnění

a dále pomáhají

  • ke zvýšení celkové psychické i fyzické odolnosti a výkonnosti

  • k urychlení regenerace po operacích a úrazech

  • k posílení imunity

  • ke zlepšení nálady

bottom of page