Zelené potraviny
Šťáva z mladého ječmene a jednobuněčná sladkovodní řasa Chlorella pyrenoidosa
Tráva a řasy jsou základem potravinového řetězce a mají zázračnou sílu, zejména
-
obohacují a vyrovnávají každodenní jídelníček
-
jsou jednoduché a žitelné
-
podporují samoléčebné a regenerační procesy v těle a vrací ho zpět do rovnováhy
-
jsou komplexní čistou superpotravinou namíchanou přírodou v ideálním poměru
-
jsou šetrné k tělu a jsou vhodné pro každého
Společné vlastnosti zelených potravin
Sytí a čistí
Ječmen a chlorella umí tělo důkladně vyčistit a zároveň i nasytit potřebnými živinami - vitamíny, minerály, stopovými prvky, aminokyselinami. Především chlorella má výrazné čistící schopnosti - umí vyvázat v těle škodliviny, těžké kovy, toxiny, a přirozenou cestou (zažíváním) je vyvést ven. Dobře uklidí v těle a ječmen ho zaplaví živinami a zasytí do poslední buňky důležitými látkami. Pracují ve vzájemné synergii.
Chlorofyl
Chlorofyl neboli zelená krev rostlin - v těle působí protizánětlivě a protiotokově a je svým složením velmi podobný našemu krevnímu barvivu - hemoglobinu. I proto velmi zlepšuje krevní obraz a vrací krev do zdravých hodnot. Chlorofyl má vysoce hojivé účinky - hojí jak uvnitř, tak i zvenčí (jako obklady, výplachy, sypání do ran, ekzémů), hojí akutní i chronické záněty, má deodorační účinky.
Enzymy
Enzymy jsou velmi důležité látky pro fungování lidského těla. Díky enzymům například dýcháme či trávíme, enzymy jsou zodpovědné za správné fungování orgánů. Jsou obsaženy v živé stravě, a pokud člověk nemá vyvážený jídelníček, enzymy ubývají a tělo se vyčerpává ze svých zásob. Především ječmen má velké množství přírodních enzymů, které doplňují všechny deficity plynoucí z dnešního způsobu stravování, kdy převažují v jídelníčku tepelně upravené potraviny. Trávení se upravuje a tělo může tak naplno využívat energii z přijímané stravy.
Zásadotvornost
Ječmen a chlorella jsou silně zásadotvorné, umí obnovit a udržet v těle zdravé pH, které je důležité pro zachování zdraví a rovnováhy. Spousta nemocí pramení z překyselení, které způsobuje např. nezdravá strava, stres, mělké dýchání. Zelené potraviny jsou jednoduchou a smysluplnou podporou těla a prevencí před nemocí včetně těžkých civilizačních onemocnění, jako je rakovina či neurodegenerativní poruchy.
Antioxidanty
Antioxidanty jsou zásadní v prevenci a léčbě řady civilizačních nemocí, včetně rakoviny. Velké množství antioxidantů v zelených potravinách pohlcuje volné radikály. Antioxidanty chrání buňky před poškozením rentgenovým a jiným škodlivým zářením, zpomalují stárnutí, omlazují vnitřní i vnější prostředí našeho těla. Výrazně zlepšují stav pleti, kůže se velmi dobře opaluje, protože je dobře vyživená a chráněná.
Být zdravý je normální a přirozené.
Zelené potraviny pomáhají v prevenci a podpoře těla při léčbě:
-
zánětů a infekčních onemocnění
-
metabolických poruch
-
onkologických stavů
-
kardiovaskulárních onemocnění
-
onemocnění dýchacích cest
-
poruch trávicího systému
-
onemocnění ledvin a močové soustavy
-
kožních onemocnění
-
neurologických onemocnění
-
onemocnění pohybového systému
-
poruch žláz s vnitřní sekrecí
-
onemocnění lymfatického systému
-
gynekologických onemocnění
-
chorob prostaty a mužských pohlavních orgánů
-
některých duševních poruch
-
zubního kazu, nemocí dásní a parodontózy
-
alergií a autoimunitních onemocnění
a dále pomáhají
-
ke zvýšení celkové psychické i fyzické odolnosti a výkonnosti
-
k urychlení regenerace po operacích a úrazech
-
k posílení imunity
-
ke zlepšení nálady